П'ятница, 29.03.2024, 16:09
Вітаю Вас Гість | RSS

Навчально-методичний центр освіти

Категорії розділу
Конкурс [7]
Конкурси, що проводяться в освітянських закладах міста Львова
Книги [3]
Література для педагогів
Cемінар [13]
Сеиінари вчителів, методистів НМЦО та керівників закладів освіти м.Львова
Педагогічне читання [2]
Різноманітні збори працівників освіти
Для вчителя [1]
Розміщуються педагогічні доробки учителів м.Львова (УВАГА!Доступ до бази даних лише після реєстрації!)
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього вiдповiдей: 218
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Корисні посилання
ClientClub - Львівська книга відгуків

Головна » 2010 » Березень » 12 » Тиждень духовного виховання
14:31
Тиждень духовного виховання


"Християнське виховання є більшим добром, аніж усі добра світу"
Митрополит Андрей Шептицький

 

Tиждень духовного виховання

(1-5.03.2010р.)

 

   Відкриття Тижня, яке відбулося у НМЦО м.Львова і на яке були запрошені керівники середніх навчальних закладів №№ 37,40,57,62,96,НВК ім. В.Стуса разом із заступниками з навчально-виховної роботи, керівники районних методичних об'єднань та учителі християнської етики.

   До присутніх із словом про духовне виховання дітей та молоді звернувся отець-мітрат Ярослав Чухній, настоятель храму Преображення ГНІХ. Він наголосив на сутності духовного виховання від зачаття дитини в лоні матері і в подальшому становленню особистості та про співпрацю сім'ї, школи і Церкви у цій важливій ділянці навчально-виховного процесу.

   Одним із елементів духовного виховання у навчальних закладах є вивчення предмету «Християнська етика». Про історію впровадження цього предмету в навчально - виховний процес шкіл міста розповів перший директор ІМЦО Лев Сабара. Він розповів про перші кроки у формуванні програми предмету, проблеми підготовки учителів для читання цього предмету, спільні зустрічі представників усіх християнських церков щодо уникнення конфесійних конфліктних ситуацій та їх участі над удосконаленням програми. Керівники та вчителі обмінялись враженнями від впровадження предмету та внесли пропозиції щодо шляхів посилення духовного виховання школярів та викладання християнської етики.

   Відбулася презентація посібника «Вибір добра», автор - методист Центру Олександра Сабара. Вона дала поради щодо використання посібника на уроках християнської етики, а також у виховній роботі класними керівниками та вихователями. У залі Центру оформлена виставка літератури з питань духовного виховання учнів, методичних матеріалів для учителів.

  Підсумки проведення Тижня духовного виховання підведено на засіданні «круглого столу», яке відбулося за участю керівників Управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, представників духовенства, керівників НМЦО, заступників директорів навчальних закладів з виховної роботи, керівників районних методичних об'єднань та учителів християнської етики.
Категорія: Cемінар | Переглядів: 1851 | Додав: Escuela | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Пошук
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Погода в Україні

Lviv NMCO © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz